Akupunktur och dry needling som nålbehandling hos Karlbergs Naprapati
Ledbehandlings hos Karlbergs naprapati

Naprapati

60 min 880:- | 45 min 750:-  Boka

I denna behandling kombinerar jag flera olika behandlingstekniker för att hjälpa dig så bra som möjligt med ditt besvär. Akut eller långvarig smärta kan underlättas exempelvis. Målet är smärtfrihet/hanterbar vardag i det besväret du söker för. Är det inte specifik smärta, kan också stela leder hindra i dig vardagen. Detta i sin tur, minskar kroppens funktion. Att säga hur många behandlingar som kommer att behövas varierar, beroende på problematiken samt arbetet tillsammans för att du ska bli bättre.
Under 45 min i denna naprapatbehandling ingår konsultation, undersökning och diagnostisering. Den finns tillgänglig för internetbokning.  
Jag jobbar mycket med nålar i mina naprapatbehandlingar och det ger bra resultat i att minska eller få bort smärta. Dry needling är en typ av nålbehandling som baseras på att man jobbar aktivt med en steril akupunkturnål i spända muskulära triggerpunkter.  Jag vill få en genomblödning i muskeln så att mer cirkulation skapas lokalt. En avslappningseffekt i muskeln brukar vanligtvis komma efter ca 2-3 dagar (ibland 4-6). Innan det brukar det vara ömt och ofta beskrivs det att man känner som en träningsvärk. Detta är den effekten man vill åt först för att smärta ska kunna lindras.
När jag inte jobbar aktivt med nålen utan använder flera stycken som sitter kvar en stund i muskeln, använder jag mig av akupunktur. I akupunktur vill jag inte få samma träningsvärkskänsla utan en mer generell direkt avslappning i de spända musklerna. Det är inte ovanligt att man kan bli/vara öm lokalt i muskeln efter 2-3 dagar.  Då är det inte alls av samma grad som vid dry needling.

Massage med/utan triggerpunkter

60 min 950:-  | 30 min 650:- Boka

Massage är ett bra alternativ för dig som endast vill mjuka upp och minska spänning i musklerna generellt. Det går också bra att boka denna typ av behandling om man gärna vill ha uppmjukning av kroppens muskler i avslappnande syfte.
Under 30 eller 60 minuter förutom behandling ingår ananmnes. Behandlingen på 60 minuter innefattar längre cirkulationsökade massage som ska mjuka upp och minska spänning generellt.  Dessa sessioner finns tillgängliga för internetbokning. Det är dessa massagebehandlingar du bokar om du vill använda som friskvård.
Dry needling eller inte hos Karlbergs Naprapati?
Ledbehandling hos Karlbergs Naprapati

Kortare behandlingar

20 min

Kinesiotejpning; vill du ha hjälp inför en specifik tävling eller träningstillfälle, kan tejpning vara ett bra val. Tejpen jag använder mig av är så kallad kinesiotejp. Det är en elastisk tejp från Ares som kan hjälpa mot smärta, öka prestation/stabilisering samt minska svullnad i muskler och leder. Under 20 min förutom att applicera tejpen, går jag igenom hur du kan tejpa hemma. Det finns olika varianter på hur man klippa och sätta fast tejpen på musklerna, och för dig, vill jag visa de här teknikerna. Jag säljer tejpen för 170 kr/st. Ares är den bästa tejpen på marknaden upplever jag av egen erfarenhet då många andra märken inte sitter fast lika bra och lika länge som just den här.
Medicinsk akupunktur; fokus ligger här på musklernas triggerpunkter och sätter igång kroppens egna smärtlindrande system. Syftet är att minska spänningen i musklerna, som i sin tur skickar signaler upp till hjärnan att kroppen ska slappna av.

Akut naprapati jour

Helger | röda dagar

Detta är för naprapatbehandling och jourtaxa gäller.
Jag nås då på telefon 072- 428 01 12 för snabbast möjligast hantering och hjälp.