Akupunktur och dry needling som nålbehandling hos Karlbergs Naprapati
Ledbehandlings hos Karlbergs naprapati

Naprapati

60 min 800:- | 45 min 690:-  Boka

I denna behandling kombinerar jag flera olika behandlingstekniker för att hjälpa dig så bra som möjligt. Akut eller långvarig smärta kan underlättas exempelvis. Målet är alltid smärtfrihet i det besvär du söker för. Är det inte specifik smärta, kan också stela leder hindra i dig vardagen. Detta i sin tur, minskar kroppens funktion.
Under 45 min i denna naprapatbehandling ingår konsultation, undersökning och diagnostisering. Den finns tillgänglig för internetbokning. För dig som vill ha hjälp i fler områden, exempelvis nacke och höft på en och samma gång finns en förlängd session. Känns uttrycket “jag har ont överallt” igen rekommenderas att välja den längre naprapattiden.
Jag jobbar mycket med nålar i mina naprapatbehandlingar och det ger bra resultat i att minska eller få bort smärta. Dry needling är en typ av nålbehandling som baseras på att man jobbar aktivt med en steril akupunkturnål i spända muskulära triggerpunkter.  Jag vill få en genomblödning i muskeln så att mer cirkulation skapas lokalt. En avslappningseffekt i muskeln brukar vanligtvis komma efter ca 2-3 dagar (ibland 4-5). Innan det brukar det vara ömt och ofta beskrivs det att man känner som en träningsvärk. Detta är den effekten man vill åt först för att smärta ska kunna lindras.
När jag inte jobbar aktivt med nålen utan använder flera stycken som sitter kvar en stund i muskeln, använder jag mig av akupunktur. I akupunktur vill jag inte få samma träningsvärkskänsla utan en mer generell direkt avslappning i de spända musklerna. Det är inte ovanligt att man kan bli/vara öm lokalt i muskeln efter 2-3 dagar.  Då är det inte alls av samma grad som vid dry needling.

Massage med/utan triggerpunkter

60 min 870:-  | 30 min 560:- Boka

Massage är ett bra alternativ för dig som endast vill mjuka upp och minska spänning i musklerna generellt. Det går även bra att boka denna typ av behandling om man gärna vill ha uppmjukning av kroppens muskler i förebyggande syfte. Prehab helt enkelt.
Under 30 minuter förutom behandling ingår konsultation och lättare undersökning. Behandlingen på 60 minuter innefattar cirkulationsökade massage och en lättare undersökning av ryggens rörelser. Dessa sessioner finns tillgängliga för internetbokning.
Dry needling eller inte hos Karlbergs Naprapati?
Ledbehandling hos Karlbergs Naprapati

Kortare behandlingar

20 min

Kinesiotejpning; vill du ha hjälp inför en specifik tävling eller träningstillfälle, kan tejpning vara ett bra val. Tejpen jag använder mig av är så kallad kinesiotejp. Det är en elastisk tejp från Ares som kan hjälpa mot smärta, öka prestation/stabilisering samt minska svullnad i muskler och leder. Under 20 min förutom att applicera tejpen, går jag igenom hur du kan tejpa hemma. Det finns olika varianter på hur man klippa och sätta fast tejpen på musklerna, och för dig, vill jag visa de här teknikerna. Jag säljer tejpen för 170 kr/st. Ares är den bästa tejpen på marknaden upplever jag av egen erfarenhet då många andra märken inte sitter fast lika bra och lika länge som just den här.
Medicinsk akupunktur; fokus ligger här på musklernas triggerpunkter och sätter igång kroppens egna smärtlindrande system. Syftet är att minska spänningen i musklerna, som i sin tur skickar signaler upp till hjärnan att kroppen ska slappna av.

Akut naprapati jour

Helger | röda dagar

Detta är för naprapatbehandling och jourtaxa gäller.
Jag nås då på telefon 072- 428 01 12 för snabbast möjligast hantering och hjälp.