Skillnaden mellan en naprapat och kiropraktor är…

Egentligen är det mer likheter i vissa aspekter än skillnader upplever jag som terapeut i alla fall. För båda vill hjälpa patienten tillbaka mot en smärtfri/besvärsfri vardag om symtom uppstår. Även behandlingstekniker kan vara liknande för patienten exempelvis justeringar av leder/ryggraden.
Men ska man försöka hitta skillnad skulle det kunna vara under utbildningsåren för respektive skolor; att man lägger olika fokus på hur bäst man får en patient tillbaka i funktion och utan smärta igen.

 

Jag vill ha en akut tid

 Ibland är det mer bokningar vissa perioder och andra perioder är det lugnare.
Är du privatperson och vill ha tid akut samma dag, är det oft bäst chans att lyckas få tid om du kontaktar mig på sms alternativt mail under morgonen kring 08:30-09:00. 
Jag försöker svara så gott jag kan under dagen då jag inte står och behandlar just så att du ska kunna få din akuta tid.

 

Jag har en försäkring som jag vill använda, bokar jag in genom dig

Vill du komma på behandling via försäkring (akut eller “vanlig”) måste du alltid ta kontakt i första hand med försäkringsbolaget.  Jag har avtal med Falck Health care, Folksam,  och If.

 

Mitt bäcken är snett vilket gör mitt ena ben några cm längre, rättar du till det

Svaret är ja fast ändå nej, hehe. Bäckenet tillsammans med de djupaste strukturerna (ligament) närmast skelettet är extremt stabila och kan inte “hoppa ur led”. Den rörlighet som finns där är extremt liten (knappt 2 grader) och den rörligheten sker inte i upprättstående position utan i icke viktbärande enligt studier.  
Upplevs ena benet som längre beror det ofta på en muskulär kompensation någonstans i kroppen, vanligast område är runt svank/höft.
Det är dessa kompensationer jag som naprapat kan försöka underlätta så det inte känns ojämnt längre.

 

Jag har en nervinklämning och domningar

Det är alltid svårt att säga på förhand om man kan lyckas få bort nervsmärta helt och hållet, detta beror givetvis hur man som patient svarar på behandlingarna och i vilket skede smärtan befinner sig i dvs akut eller kroniskt. Men självklart är målet smärtfrihet.

 

  Vill använda mina friskvårdspengar hos dig

Är din arbetsgivare ansluten till Actiway gäller detta för massagebehandling, så kan du göra köpet på ditt actiwaykonto. Du behöver boka separat sen i min onlinebokning som finns på min hemsida.
Karlbergs Naprapati har avtal med dessa friskvårdsportaler.
Det går också utmärkt att använda sin friskvård hos mig för massagebehandling om arbetsgivaren inte är ansluten till friskvårdsportal. 

 

 Jag trodde naprapatbehandling klassades som friskvård

Nej, inte längre.
Naprapati har varit avdragsgillt som friskvård förut men skatteverket reglerade definitionen av ordet friskvård.  I dagsläget är naprapati endast avdragsgillt som hälso- och sjukvård.

 

Är du ansluten via landstinget

Nej det är jag inte. Än så länge.

 

Måste jag ha remiss från läkare för att komma till dig

Nej, det behöver du inte. Du kan boka in dig för behandling hos mig utan remiss.

 

Sparas mina uppgifter

Som legitimerad vårdgivare kräver Socialstyrelsen att journaluppgifter i våra journalsystem sparas i 10 år.
Från den 25 maj 2018 är det nya EU regler och direktiv kring personuppgiftshantering, och jag som naprapat kommer inte kräva några andra uppgifter för att kunna behandla förutom det som redan behövs idag. Detta är personnummer, namn och adress.
Vill man ha bokningsbekräftelse behövs även e-post.  Denna hemsida använder sig av s.k. cookies och dessa används endast för att underlätta/effektivisera hemsidans slide bilder och förbättra prestanda när hemsidan läses in i webb-läsare ex chrome.